אתגר 22

ארוחת בוקר

כשבא לי משהו חם (או: קמתי מורעב):

העצלה: מקושקשת-טופו. תמיד תהיתם מה עושים עם טופו? תתחילו בזה.

היצירתית: “חביתת” קמח חומוס עם ירקות. חמש דקות ויש לכם ארוחה מלאה בחלבון. זה אולי מפתיע אבל לקמח חומוס אין טעם של ממרח חומוס.

השחיתותית: פנקייק עם מייפל ופירות.
ככה פותחים את היום!


כשבא לי משהו קל (או: מה, להתחיל לבשל? הרגע קמתי):

הבריאה: גרנולה או קורנפלקס עם חלב סויה, שקדים או שיבולת שועל. שדרגו עם חתיכות מכל פרי שיש בבית, ונסו פעם גם את הגרסה האמריקאית: מיץ תפוזים במקום חלב.

המתוקה: פרוסה עם ריבה, חמאת בוטנים או טחינה וסילאן. אידיאלי ליד הקפה.

המרוחה: פרוסה עם אבוקדו, ממרח פלפלים, ממרח טופו, טפנד, ממרח חצילים או פסטו.

ראו גם: המדריך לסנדוויץ’ המושלם, מתכונים לממרחים צמחוניים.


כשבא לי להתחיל את הבוקר בבית קפה:

סנדוויץ’ אבוקדו – כדאי לבקש להחליף את המיונז בטחינה, ובלי ביצה בבקשה.

פוקצ’ה / לחם טרי – עם שמן זית, ממרח עגבניות מיובשות, פסטו או טפנד.

סלט ירקות – אם יש אגוזים וגרעינים, אז בכלל טוב.

גרנולה עם פירות –אפשר להחליף את היוגורט בחלב סויה או במיץ תפוזים.

פנקייק טבעוני

פנקייק עם מייפל ופירות. ארוחת בוקר שחיתותית | צילום:סיגל בן דוד