אתגר 22

ארוחת צהריים

כשבא לי לבשל (או: סיימתי לעבוד מוקדם):

ההודית: סאמוסה, ירקות בקארי, תבשיל עדשים, תבשיל תרד וחומוס. הכי משביע. הצרפתית: סטייק טופו בשמנת קוקוס, תבשיל סייטן ביין. כשאתם במצב רוח רומנטי. המזרח תיכונית: מג'דרה, או קוסקוס מהיר. כשבא לכם טעם של בית.
האיטלקית: ניוקי ברוטב פסטו, ספגטי "בולונז". ללכת על בטוח.

כשבא לי לאפות (או: קיבלתי סינור סקסי ליום הולדת):

לסדר בתבנית ולשים בתנור: פאי ירוק, פאי רועים, קיש ברוקולי, פשטידת ירקות.
ממולאים: עגבניות ממולאות בטופו, פטריות ממולאות באגוזים, קישואים ופלפלים ממולאים בבורגול ועגבניות. קצת השקעה אבל זה שווה את זה, בעיקר כשרוצים להרשים אורחים.

כשאני ממהר (או: אני לא יודע לבשל):

מהפריזר: המבורגר צמחוני, שווארמה סייטן ועוד שלל מוצרים חביבים שאפשר למצוא במקרר ובמקפיא, בעיקר בחנויות טבע.
מוקפץ: טופו ופטריות במרטיני או יין לבן, או פשוט לזרוק למחבת טופו וכל ירק שיש בבית ולתבל בתבלינים אהובים, שום ורוטב סויה/טריאקי.
בתנור: תפוחי אדמה, בטטות, פלפלים, כרובית, בצל ושאר ירקות פרוסים עם קצת שמן זית, שום, מלח ופלפל.

כשבא לי לצאת (ולא מסתדר לי להגיע למסעדה צמחונית):

הזולה: פלאפל, חומוס-טחינה, חומוס-פול, משאוושה או מסבחה - אנחנו אוהבים את גרגרי הפלא האלה בכל צורה אפשרית.
האיטלקית: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים או פסטו. תמיד טעים.
המזרח אסייתית: פתאי, נודלס עם ירקות, סושי צמחוני, טופו מוקפץ.
ההודית: דאל עדשים, תבשיל חומוס. כדאי לנסות עם אורז מלא.
סטייק טופו בשמנת קוקוס

סטייק טופו בשמנת קוקוס - כשבא לכם להפתיע את בני הזוג | צילום: ראובן אילת