קודם כל, קצת צניעות: חוקרים טוענים שהאינטליגנציה של תרנגולת משתווה לזו של יונקים, ואף של פרימאטים.
המשך >

5 סיבות לא לאכול מוצרי חלב

כי חלב זה אוכל של עגלים, ועגל בתעשיית החלב מופרד מאמו עם לידתו,

מועבר לבידוד ולא זוכה לטעום מהחלב שלה, לא משנה כמה הוא בוכה ורוצה לאמא.

כי אני לא רוצה לשתות מוגלה (או “תאים סומטיים”, כמו שקוראים לזה כדי שלא נבין).

הסיבה לכך שיש מוגלה בחלב – כן כן, בגבולות התקן ה”מותר”, מאוד מרגיע – היא שיותר משליש מהפרות סובלות מדלקות עטינים. למה? בגלל השאיבה האינטנסיבית ובגלל ערימות הצואה שהעטינים הכבדים טובלים בהן.

כי פרה היא בעל-חיים ולא מכונת ייצור.

כיום שואבים מפרה פי 6 עד 7 יותר חלב מאשר לפני כמה עשורים. כדי להגביר את תפוקת החלב, משתמשים בזני פרות מעוותים גנטית, ומוסיפים למזונן הורמונים ואנטיביוטיקה. העטינים המנופחים והכבדים גורמים לפרות לדלקות פרקים ולעתים אף לשברים ברגליים.

כי חלב אינו נחוץ לבריאות. סידן יש בהרבה מקורות צמחיים,

למשל בטחינה (עדיף מלאה), בקטניות כמו שעועית, בטופו, בחלב סויה ובירקות כמו ברוקולי ועלים ירוקים שונים. המקורות הצמחיים לסידן טובים לא פחות מהחלב מבחינת איכותם. עוד כדאי לדעת, שהתזונה המערבית העשירה מדי בחלבון מהחי ובמלח גורמת להפרשה מוגברת של סידן בשתן, וזו ככל הנראה הסיבה להמלצות לצריכת סידן גבוהה מאוד במערב.

כי חלב ממש מיותר בבישול.

שמנת אפשר להחליף בקרם קוקוס או בשמנת צמחית אחרת. קפה אפשר לשתות עם חלב סויה. חלב אורז, שקדים או שיבולת שועל טעימים מאוד עם דגני בוקר.

קראו עוד:

One Trackback

  1. [...] אני כבר מודעת למה שקורה בתעשיית הבשר, וגם בתעשיות החלב והביצים. אני כבר בחרתי לא לקחת חלק בזה ולא לתמוך בזה [...]