לדייזי הפרה נמאס להישאר כלואה ברפת. היא החליטה לעשות מעשה
טום גרנט, חקלאי מצפון אירלנד, נהג לנעול בכל ערב את הפרות במכלאה סגורה. אך בוקר אחר בוקר, הוא נדהם לראותן מסתובבות בחוץ. בהתחלה הוא חשב שמישהו מנסה לגנוב את החיות, אך ספירה מהירה גילתה כי אף פרה לא חסרה. בניסיון לפתור את התעלומה, צייד גרנט את אחיו במצלמה ושלח אותו לבלוש בלילה אחר הפורץ.
גרנט נדהם לחזות בצילומים:
מסתבר שהפרה דייזי פרצה את שני המנעולים בעצמה, בעזרת הלשון, ושחררה את חברותיה אסירות התודה. דייזי זכתה לפרסום ותהילה, שאולי משתווה רק לזו שזכתה לה אמילי, הפרה שקפצה בקלילות (רק 720 קילו) מעל שער משחטה וברחה אל החופש.
גרנט שיבח במבטא אירי חינני את ה"אינטליגנציה החריגה" של הפורצת הנוצצת, אבל הוא לא צריך להיות מופתע: מדענים גילו שפרה היא חיה חכמה ומתוחכמת, שאוהבת אתגרים וקופצת בשמחה כשהיא מצליחה להגיע לפתרון.
פרופסור דונלד ברום מאוניברסיטת קיימברידג' ערך מחקר בשיתוף חוקרים מאוניברסיטת בריסטול, שבמסגרתו פרות התבקשו ללמוד איך לפתוח דלת כדי להגיע לאוכל שהוסתר מאחוריה. "עקבנו אחר גלי המוח שלהן ומצאנו שהחיות הגיבו בהתרגשות כשהן למדו משהו חדש", הסביר פרופסור ברום בראיון לבי-בי-סי. "ניכרו בהן פעימות לב בקצב גובר והתנהגות נרגשת – ריצה וקפיצה – אבל הן לא נהגו באותו האופן כשהן רק קיבלו פרס בלי ללמוד משהו חדש".
עם כל הכבוד להנאה האינטלקטואלית, רוב הפרות לא יבלו ימים כלילות בפתרון תשבצי היגיון, כי כשרק מתאפשר להן, הן יוצאות לשחק בחוץ:
בישראל, סביר שלא נראה פרות רוקדות. כפי שקראנו בתחקיר של "הארץ" ("שקר לבן" מאת עמליה רוזנבלום, אוגוסט 2012), אחיותיה של דייזי בתעשיית החלב הישראלית יכולות רק לחלום לצאת למרעה, גם במשקים האורגניים.