5 סיבות לא לאכול מוצרי חלב
כי פרה היא בעל-חיים ולא מכונת ייצור.
כיום שואבים מפרה פי 6 עד 7 יותר חלב מאשר לפני כמה עשורים. כדי להגביר את תפוקת החלב, משתמשים בזני פרות מעוותים גנטית, ומוסיפים למזונן הורמונים ואנטיביוטיקה. העטינים המנופחים והכבדים גורמים לפרות לדלקות פרקים ולעתים אף לשברים ברגליים.כי חלב אינו נחוץ לבריאות. סידן יש בהרבה מקורות צמחיים,
למשל בטחינה (עדיף מלאה), בקטניות כמו שעועית, בטופו, בחלב סויה ובירקות כמו ברוקולי ועלים ירוקים שונים. המקורות הצמחיים לסידן טובים לא פחות מהחלב מבחינת איכותם. עוד כדאי לדעת, שהתזונה המערבית העשירה מדי בחלבון מהחי ובמלח גורמת להפרשה מוגברת של סידן בשתן, וזו ככל הנראה הסיבה להמלצות לצריכת סידן גבוהה מאוד במערב.כי חלב ממש מיותר במטבח.
שמנת אפשר להחליף בקרם קוקוס או בשמנת צמחית אחרת. קפה אפשר לשתות עם חלב סויה. חלב אורז, שקדים או שיבולת שועל טעימים מאוד עם דגני בוקר, ויש היצע רחב של מעדנים ללא חלב. סקירה של תחליפי חלבקראו עוד:
- שבועות טבעוני
- 5 סיבות לא לאכול עוף
- 5 סיבות לא לאכול בשר
- 5 סיבות לא לאכול דגים
- 5 סיבות לא לאכול מוצרי ביצים
One Trackback
[…] אני כבר מודעת למה שקורה בתעשיית הבשר, וגם בתעשיות החלב והביצים. אני כבר בחרתי לא לקחת חלק בזה ולא לתמוך בזה […]