כי קשה לשאת את השניצל.
בגלל שצרכנים מעדיפים חזה עוף, מגדלים כיום רק
תרנגולים מעוותים גנטית המפתחים במהירות חזה עצום. עצום כל-כך, שגופם האפרוחי אינו מסוגל לשאת אותו. הם מתקשים לנשום, סובלים ממחלות לב, ורגליהם הזעירות קורסות תחת משקל השניצל המפלצתי, עד לשחיטתם בגיל 42 יום.
כי אני לא לוקח אנטיביוטיקה סתם ככה לארוחת צהריים.
כדי לזרז את גדילת האפרוחים וכדי להחזיק אותם בחיים למרות התנאים הקשים בלול נותנים להם כל מיני סוגים של אנטיביוטיקה. עקב השימוש היומיומי באנטיביוטיקה ובתרופות אחרות, המחלחלות מגללי העופות לקרקע ולמי התהום, מתפתחים חיידקים
עמידים לאנטיביוטיקה, שמסכנים את הבריאות של כולנו.
כי אני לא רוצה לחלות בסרטן.
מחקר, שסקר 135 אלף איש, מצא שהסיכוי לחלות בסרטן שלפוחית השתן גבוה ב-52% בקרב אלו שאכלו עוף בגריל ללא עור לעתים קרובות.
מחקר נוסף שערך משרד הבריאות בישראל מצא קשר בין צריכת עוף לבין סרטן השחלות. ב-12.8% מדגימות כבד העוף שנבדקו בישראל ב-2010
נמצאו רמות מסוכנות של המתכת הכבדה קדמיום, הגורמת לסרטן הריאות, השד, הרחם ושלפוחית השתן.
כי עוף אינו נחוץ לבריאות.
יש מספיק
חלבון ו
ברזל בחומוס, בטחינה, בעדשים ובשלל מזונות אחרים.