ארוחת צהריים
כשבא לי לבשל (או: סיימתי לעבוד מוקדם):
ההודית:
סאמוסה,
ירקות בקארי,
דאל עדשים כתומות,
תבשיל תרד וחומוס. הכי משביע.
הצרפתית:
סטייק טופו בקרם קוקוס,
תבשיל סייטן ביין. כשאתם במצב רוח רומנטי.
המזרח תיכונית:
מג'דרה, או
קוסקוס מהיר עם ירקות. כשבא לכם טעם של בית.
האיטלקית:
ניוקי ברוטב פסטו,
ספגטי בולונז. ללכת על בטוח.
כשבא לי לאפות (או: קיבלתי סינור ליום הולדת):
לסדר בתבנית ולשים בתנור:
פאי ירוק,
פאי רועים,
קיש ברוקולי,
פשטידת ירקות ועשבי תיבול.
ממולאים:
עגבניות ממולאות בטופו,
פטריות ממולאות בערמונים,
קישואים ופלפלים ממולאים בבורגול ועגבניות. קצת השקעה אבל זה שווה את זה, בעיקר כשרוצים להרשים אורחים.
כשאני ממהר (או: אני לא יודע לבשל):
מהפריזר:
המבורגר טבעוני,
שווארמה טבעונית ועוד
שלל מוצרים חביבים שאפשר למצוא במדפים, במקרר ובמקפיא בסופרים ובחנויות טבע.
מוקפץ:
טופו, פטריות ומרטיני או יין לבן, או פשוט לזרוק למחבת טופו וכל ירק שיש בבית ולתבל בתבלינים אהובים, שום ורוטב סויה/טריאקי.
בתנור: תפוחי אדמה, בטטות, פלפלים, כרובית, בצל ושאר ירקות פרוסים עם קצת שמן זית, שום, מלח ופלפל.
כשבא לי לצאת (ולא מסתדר לי להגיע למסעדה צמחונית):
הזולה: פלאפל, חומוס-טחינה, חומוס-פול, משאוושה או מסבחה - אנחנו אוהבים את גרגרי הפלא האלה בכל צורה אפשרית.
האיטלקית: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים או פסטו. תמיד טעים.
המזרח אסייתית: פד תאי, נודלס עם ירקות, סושי צמחוני, טופו מוקפץ.
ההודית: דאל עדשים, תבשיל חומוס. כדאי לנסות עם אורז מלא.

סטייק טופו בשמנת קוקוס - כשבא לכם להפתיע את בני הזוג | צילום: ראובן אילת